Petronas

Petronas is een relatief jonge oliemaatschappij en bestaat sinds 1974. Sinds dat moment is het de nationale oliemaatschappij van Maleisië. Het heeft het alleenrecht op alle olie- en gasvoorraden die Maleisië rijk is. Het hoofdkantoor is gevestigd in Kuala Lumpur. Vanuit Maleisië wordt een groot gedeelte van Zuidoost-Azië voorzien van de producten van Petronas. Hierbij gaat het zowel om smeermiddelen als om brandstoffen en gassen.

In 2008 kocht Petronas de FL Selenia Group. De oorsprong van dit bedrijf ligt in 1912 in Turijn, waarbij het diende om de volledige Fiat-groep te voorzien van haar olieproducten. Sinds 1912 had “Fiat Olio” een uitgebreid netwerk opgebouwd in geheel Europa en Zuid-Amerika.

Vanaf 2008 is het bedrijf met een gebundeld kennisniveau en een gecombineerd netwerk doorgegaan onder de naam Petronas Lubricants International, met Europese productieapparaten in Napels, Turijn, Barcelona en Antwerpen.

Bij Petronas staat de ontwikkeling van een hoogwaardig product steeds centraal. Op basis van de jarenlange ervaring vanuit meerdere branches heeft het bedrijf  een schat aan kennis op basis van formulaties van smeerproducten. Dit wordt onderschreven door het groot aantal OEM’s dat ervoor gekozen heeft om de fabrieksafvulling door Petronas te laten doen. .

Total / Elf

Total is ontstaan in 1924 en is een Franse onderneming. De olie werd destijds met name gewonnen in het Midden-Oosten, maar sindsdien is het productieapparaat wereldwijd sterk uitgebreid. Op dit moment kent Total een vaste positie in de 10 grootste oliemaatschappijen ter wereld. Total is tot op de dag van vandaag gestaag gegroeid en is op dit moment aanwezig in 130 landen.

Total is natuurlijk bekend vanuit het wereldwijde netwerk aan tankstations en de productie van smeermiddelen, maar richt zich daarnaast nadrukkelijk op het verantwoord produceren van energie met het oog op mens en milieu. In het verleden gebeurde dat onder de naam Fina, maar op dit moment worden hiervoor de merken Total en ELF gebruikt.

Total staat bekend om haar brede assortiment aan producten voor alle branches, de hoge productkwaliteit en de goede begeleiding bij de keuze van het juiste smeermiddel. Research en development zijn bij Total een vast onderdeel van het bedrijfsproces. Dit doen ze door de jarenlange aanwezigheid in de Formule 1, de Dakar-Rally, maar middels het merk ELF ook nadrukkelijk in de motorsport.

Onderstaande merken hebben het vertrouwen gegeven aan Total om de fabrieksafvulling van hun voertuigen te verzorgen.